divider

Wat is Cogmed?

De Cogmed Werkgeheugen Training is een wetenschappelijk bewezen methode die door het trainen van het werkgeheugen het concentratievermogen kan verbeteren. De Cogmed Werkgeheugen Training kan onder begeleiding van een coach toegepast worden bij kinderen en volwassenen met concentratieproblemen, ADD, ADHD, burn-out en niet aangeboren hersenletsel (NAH).

Resultaten van de Cogmed Werkgeheugen Training

  • Je beter kunnen concentreren
  • Gestructureerd te werk gaan
  • Beter het overzicht kunnen bewaren
  • Belangrijke informatie beter onthouden
  • Beter in staat zijn om afleidingen te negeren

Elk mens is anders. Daarom wordt Cogmed alleen aangeboden met een persoonlijke coach van ComeniusGGZ, iemand die de training kan afstemmen op de specifieke situatie van het kind. De coach bekijkt daarbij de voortgang en motiveert ouders en kind om zo goed mogelijk te trainen en het vol te houden.

Ik wil graag hulp
voor mijn kind

Ik wil graag hulp voor mij kind

Voor wie is Cogmed geschikt?

De Cogmed training is geschikt voor iederéén vanaf 4 jaar die zijn of haar werkgeheugen wil verbeteren. De training is ook bij uitstek geschikt voor kinderen en jongeren met ADD, ADHD, of niet aangeboren hersenletsel (NAH).

Praktische informatie

De behandeling bestaat uit een training door middel van een computerprogramma. Het computerprogramma biedt allerlei oefeningen om je werkgeheugen te trainen. Elk mens is anders. Daarom wordt Cogmed alleen aangeboden met een persoonlijke coach van ComeniusGGZ. Iemand die de training kan afstemmen op de specifieke situatie van het kind. De coach bekijkt daarbij de voortgang en motiveert ouders en kind om zo goed mogelijk te trainen en het vol te houden.

Het programma duurt 5 tot 10 weken lang, afhankelijk van de tijd en het aantal oefeningen dat per dag wordt besteed aan de training. Tijdens de intake worden hierover afspraken gemaakt.

De Cogmed werkgeheugentraining wordt vergoed als deze wordt ingezet tijdens een behandeling die wordt uitgevoerd naar aanleiding van een verwijzing in de basis GGZ. Zonder verwijzing of beschikking van de gemeente kan de training zelf worden bekostigd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons secretariaat.

  • “Jij maakt het verschil. Nogmaals dank dat je onze zoon zo snel én letterlijk én figuurlijk gezien hebt. Door jou hebben we nu een heel andere zomervakantie, we kunnen verder!”

  • “Dankjewel voor het verslag. Wij willen je nogmaals danken voor je positieve en vriendelijke manier van zijn. Daarbij ben ik je nog meer dankbaar dat je ook nog tijd hebt kunnen maken om dit zo snel te kunnen onderzoeken.”

  • “Bedankt voor je aandacht en inzet!”

  • “Heel veel dank voor wat u voor mij heeft gedaan. Het mooiste is dat ik op school nu zelf boeken mag kiezen en ik mag naar de masterclass. Bedankt!!!”

Samenwerking met:

Uitgelicht nieuws