divider

Behandelingen bij Comenius

Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich op eigen wijze. Soms loopt een kind vast in zijn of haar ontwikkeling. Dit kan veroorzaakt worden door allerlei factoren en tot veel verschillende klachten leiden. Dit kan gevolgen hebben voor het gedrag thuis, op school en in het contact met anderen. Ook kan het zelfbeeld of de gemoedstoestand hierdoor negatief beïnvloed worden. Wanneer problemen ondanks hulp van ouders en omgeving niet over lijken te gaan kan de hulp van ComeniusGGZ worden ingeschakeld.

Ons team werkt al meer dan 25 jaar binnen de generalistische basis GGZ. Door de jarenlange ervaring met kinderen, jongeren en jongvolwassenen hebben we veel expertise opgebouwd als het gaat om het herkennen, onderkennen en behandelen van leerproblemen (zoals dyslexie), gedrags- en ontwikkelingsproblemen (zoals ADHD en autismespectrum stoornissen) en sociaal-emotionele problemen (zoals faal- en sociale angst).

Wanneer een kind bij ons wordt aangemeld, beginnen we met een intake. Daar wordt in kaart gebracht wat er speelt en welke behoeftes en wensen er zijn. Aan de hand van dit gesprek wordt een behandelplan opgesteld. Het kan zijn dat een intake niet genoeg informatie biedt en een aanvullend onderzoek wordt geadviseerd (lees meer over onze werkwijze, zorgaanbod en diagnostiek).

Ik wil graag hulp
voor mijn kind

Ik wil graag hulp voor mijn kind

Voor wie zijn de behandelingen van Comenius?

ComeniusGGZ is er voor kinderen en jongeren die vastlopen in hun ontwikkeling. We behandelen kinderen in de leeftijd van 6 tot 23 jaar. Bij jonge kinderen (ook onder de zes jaar) bieden we de hulp via ouders.

Hoe behandelen we bij Comenius?

Behandelingen worden te allen tijde afgestemd op de wensen en behoeften van het kind of de jongere en diens ouders/verzorgers. De psycholoog/orthopedagoog gebruikt effectief bewezen protocollen en stemt daarin altijd af op het kind. Op deze manier dragen we zorg voor een op maat gemaakte behandeling.
Voor meer informatie kunt u terecht bij ons secretariaat via  info@comeniusggz.nl en 030-6052500.

  • “Jij maakt het verschil. Nogmaals dank dat je onze zoon zo snel én letterlijk én figuurlijk gezien hebt. Door jou hebben we nu een heel andere zomervakantie, we kunnen verder!”

  • “Dankjewel voor het verslag. Wij willen je nogmaals danken voor je positieve en vriendelijke manier van zijn. Daarbij ben ik je nog meer dankbaar dat je ook nog tijd hebt kunnen maken om dit zo snel te kunnen onderzoeken.”

  • “Bedankt voor je aandacht en inzet!”

  • “Heel veel dank voor wat u voor mij heeft gedaan. Het mooiste is dat ik op school nu zelf boeken mag kiezen en ik mag naar de masterclass. Bedankt!!!”

Samenwerking met:

Uitgelicht nieuws