divider

Wat is hechtingsproblematiek?

Voor ieder kind is het heel belangrijk dat hij of zij kan vertrouwen op goede zorg, liefde en aandacht. De veiligheid die dit biedt vormt een goede basis waar vanuit een kind zelf de wereld kan gaan ontdekken. Maar deze veilige basis is niet voor ieder kind een vanzelfsprekendheid. In dat geval ontstaat er een gebrek aan vertrouwen in de ouders en in eigen kunnen. Ook wordt niet geleerd hoe je op een goede manier contact kunt maken met anderen. Hechtingsproblemen ontstaan in de vroege jeugd, maar de gevolgen kunnen een leven lang doorwerken.

Ik wil graag hulp
voor mijn kind

Ik wil graag hulp voor mijn kind

Herkennen van hechtingsproblematiek

Hechtingsproblemen uiten zich op heel verschillende manieren. Een kind of jongere kan zich terugtrekken en erg wantrouwend zijn in de omgang met anderen, maar ook erg (ongeremd) claimend gedrag laten zien of zich als een echte allemansvriend opstellen tegenover wildvreemden. Het maken van vrienden is lastig, omdat het empathisch vermogen niet goed ontwikkeld is. Na een korte periode van aantrekken en afstoten eindigen vriendschappen al snel in ruzie.

Wat helpt bij hechtingsproblematiek?

Bij kinderen met hechtingsproblematiek is vaker een langduriger hulpverleningstraject nodig, zowel voor de diagnostiek als de behandeling. Dit zal uitgevoerd worden door PsyMens, onze zusterorganisatie voor specialistische GGZ, waarbij Comenius deelonderzoeken kan uitvoeren,

  • “Jij maakt het verschil. Nogmaals dank dat je onze zoon zo snel én letterlijk én figuurlijk gezien hebt. Door jou hebben we nu een heel andere zomervakantie, we kunnen verder!”

  • “Dankjewel voor het verslag. Wij willen je nogmaals danken voor je positieve en vriendelijke manier van zijn. Daarbij ben ik je nog meer dankbaar dat je ook nog tijd hebt kunnen maken om dit zo snel te kunnen onderzoeken.”

  • “Bedankt voor je aandacht en inzet!”

  • “Heel veel dank voor wat u voor mij heeft gedaan. Het mooiste is dat ik op school nu zelf boeken mag kiezen en ik mag naar de masterclass. Bedankt!!!”

Samenwerking met:

Uitgelicht nieuws