divider

Wat is Ouderbegeleiding?

Ouderbegeleiding betekent dat ouders worden begeleid bij vraagstukken over hun kinderen of over de opvoeding. Met deze begeleiding krijgen de ouders meer handvatten om beter te begrijpen wat er met hun kind(eren) aan de hand is en hoe ze hier het beste mee om kunnen gaan. De ouderbegeleiding is erop gericht de competentie van de ouders te versterken.
Elementen uit de ouderbegeleiding kunnen zijn:

  • Psycho-educatie waarin informatie wordt verstrekt over de problematiek van het kind, algemene richtlijnen voor de aanpak en de hulpverleningsmogelijkheden, prognose en toekomstperspectief en de invloed van de problematiek op het gezinsleven.
  • Acceptatie en verwerking van de consequenties van de problematiek in het leven van het kind en het gezin.
  • Ouders krijgen pedagogische technieken en middelen aangereikt om hun handelingsvaardigheden te versterken en uit te breiden.
  • Informatie bieden over andere of aanvullende hulpverleningsmogelijkheden.

Ik wil graag gebruik
maken van ouderbegeleiding

Ik wil graag gebruik
maken van ouderbegeleiding

Voor wie is Ouderbegeleiding geschikt?

Ouderbegeleiding is geschikt voor ouders en verzorgers van kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Het gaat dan met name om de ouders en verzorgers van kinderen en jongeren met problemen die hen in hun functioneren en/of dagelijkse leven belemmeren.

Praktische informatie

De begeleiding wordt afgestemd op de hulpvraag van ouders/verzorgers. Ouderbegeleiding wordt vaak gecombineerd met individuele behandeling van het kind. Met een juiste verwijsbrief of beschikking wordt deze zorg vergoed.

  • “Jij maakt het verschil. Nogmaals dank dat je onze zoon zo snel én letterlijk én figuurlijk gezien hebt. Door jou hebben we nu een heel andere zomervakantie, we kunnen verder!”

  • “Dankjewel voor het verslag. Wij willen je nogmaals danken voor je positieve en vriendelijke manier van zijn. Daarbij ben ik je nog meer dankbaar dat je ook nog tijd hebt kunnen maken om dit zo snel te kunnen onderzoeken.”

  • “Bedankt voor je aandacht en inzet!”

  • “Heel veel dank voor wat u voor mij heeft gedaan. Het mooiste is dat ik op school nu zelf boeken mag kiezen en ik mag naar de masterclass. Bedankt!!!”

Samenwerking met:

Uitgelicht nieuws