divider

Wat zijn gedragsproblemen?

Er is sprake van gedragsproblemen wanneer een kind of jongere voortdurend ongewenst gedrag vertoond. Ieder kind is wel eens lastig. Kinderen en jongeren proberen hun grenzen te verkennen en dit kan resulteren in af en toe lastig of ongewenst gedrag, maar dat is dan niet voortdurend. Wanneer een kind of jongere nauwelijks corrigeerbaar is, spreken we van een gedragsprobleem.

Er bestaan veel verschillende vormen van gedragsproblemen. Denk bijvoorbeeld aan driftbuien, agressief gedrag, pesten, delinquent gedrag etc.

Mijn kind heeft
gedragsproblemen

Mijn kind heeft gedragsproblemen

Gedragsproblemen herkennen

Kinderen en jongeren met gedragsproblemen gedragen zich voortdurend op ongewenste en/of ongepaste wijze. Ze kiezen in de ogen van de ouders vaak voor ‘verkeerde’ vrienden die dit gedrag versterken. Kinderen en jongeren met gedragsproblemen komen ook zelf vaak in de problemen. Zo worden ze regelmatig geschorst en komen ze vaker in aanraking met politie en justitie.

Wat helpt bij gedragsproblemen?

Het is van belang om duidelijke regels op te stellen en die ook na te leven. Wees hier consequent in. Maar ga bovenal het gesprek aan met je kind. De gedragsproblemen komen ergens vandaan. Het is belangrijk om te achterhalen waarom een kind of jongere zich gedraagt zoals hij/zij zich gedraagt.

Wanneer jullie er samen niet uitkomen, kunnen jullie de hulp van Comenius inschakelen.

  • “Jij maakt het verschil. Nogmaals dank dat je onze zoon zo snel én letterlijk én figuurlijk gezien hebt. Door jou hebben we nu een heel andere zomervakantie, we kunnen verder!”

  • “Dankjewel voor het verslag. Wij willen je nogmaals danken voor je positieve en vriendelijke manier van zijn. Daarbij ben ik je nog meer dankbaar dat je ook nog tijd hebt kunnen maken om dit zo snel te kunnen onderzoeken.”

  • “Bedankt voor je aandacht en inzet!”

  • “Heel veel dank voor wat u voor mij heeft gedaan. Het mooiste is dat ik op school nu zelf boeken mag kiezen en ik mag naar de masterclass. Bedankt!!!”

Samenwerking met:

Uitgelicht nieuws