divider

Wat is E-health?

E-health is, kort gezegd, het toepassen van digitale middelen in de zorg, die kinderen, jongeren en ouders helpen om meer grip te krijgen op hun eigen geestelijke gezondheid. Dit gebeurt in de vorm van oefeningen die via een computerprogramma of online module worden aangeboden. Bij ComeniusGGZ werken we met complete e-health behandelingen of met e-health modules.

De behandelingen worden voor een deel onder begeleiding van de orthopedagoog of psycholoog uitgevoerd. Ouders en kinderen kunnen ook zelfstandig de e-health behandeling doorlopen. Hier worden van tevoren afspraken over gemaakt.

E-health modules worden gebruikt ter ondersteuning van een behandeling en kunnen ook worden ingezet als psycho-educatie. De modules bestaan uit enkele sessies, waarop de behandelaar feedback geeft. Deze online sessies kunnen worden afgewisseld of deels worden vervangen door face-to-face contact.

Ik wil graag hulp
voor mijn kind

Ik wil graag hulp voor mij kind

Voor wie is E-health geschikt?

E-health behandelingen en modules zijn geschikt voor iedereen die extra ondersteuning kan gebruiken. Afhankelijk van de zorgvraag wordt bepaald wat meer geschikt is: een module of een complete behandeling. De e-health behandelingen worden ingezet bij milde psychische problematiek. We maken gebruik van e-health modules als aanvulling op de psychologische behandelingen.

Praktische informatie

De duur van het e-health-traject is afhankelijk van de gekozen behandeling of modules.

Met een juiste verwijzing wordt de behandeling vergoed door de gemeente.

  • “Jij maakt het verschil. Nogmaals dank dat je onze zoon zo snel én letterlijk én figuurlijk gezien hebt. Door jou hebben we nu een heel andere zomervakantie, we kunnen verder!”

  • “Dankjewel voor het verslag. Wij willen je nogmaals danken voor je positieve en vriendelijke manier van zijn. Daarbij ben ik je nog meer dankbaar dat je ook nog tijd hebt kunnen maken om dit zo snel te kunnen onderzoeken.”

  • “Bedankt voor je aandacht en inzet!”

  • “Heel veel dank voor wat u voor mij heeft gedaan. Het mooiste is dat ik op school nu zelf boeken mag kiezen en ik mag naar de masterclass. Bedankt!!!”

Samenwerking met:

Uitgelicht nieuws