divider

Wat is E-health?

E-health is, kort gezegd, het toepassen van digitale middelen in de zorg, die kinderen, jongeren en ouders helpen om meer grip te krijgen op hun eigen geestelijke gezondheid. Dit gebeurt in de vorm van oefeningen die via een computerprogramma of online module worden aangeboden. Bij ComeniusGGZ werken we met complete e-health behandelingen of met e-health modules.

De behandelingen worden voor een deel onder begeleiding van de orthopedagoog of psycholoog uitgevoerd. Ouders en kinderen kunnen ook zelfstandig de e-health behandeling doorlopen. Hier worden van tevoren afspraken over gemaakt.

E-health modules worden gebruikt ter ondersteuning van een behandeling en kunnen ook worden ingezet als psycho-educatie. De modules bestaan uit enkele sessies, waarop de behandelaar feedback geeft. Deze online sessies kunnen worden afgewisseld of deels worden vervangen door face-to-face contact.

Ik wil graag hulp
voor mijn kind

Ik wil graag hulp voor mij kind

Voor wie is E-health geschikt?

E-health behandelingen en modules zijn geschikt voor iedereen die extra ondersteuning kan gebruiken. Afhankelijk van de zorgvraag wordt bepaald wat meer geschikt is: een module of een complete behandeling. De e-health behandelingen worden ingezet bij milde psychische problematiek. We maken gebruik van e-health modules als aanvulling op de psychologische behandelingen.

Praktische informatie

De duur van het e-health-traject is afhankelijk van de gekozen behandeling of modules.

Met een juiste verwijzing wordt de behandeling vergoed door de gemeente.

  • “Jij maakt het verschil. Nogmaals dank dat je onze zoon zo snel én letterlijk én figuurlijk gezien hebt. Door jou hebben we nu een heel andere zomervakantie, we kunnen verder!”

  • “Dankjewel voor het verslag. Wij willen je nogmaals danken voor je positieve en vriendelijke manier van zijn. Daarbij ben ik je nog meer dankbaar dat je ook nog tijd hebt kunnen maken om dit zo snel te kunnen onderzoeken.”

  • “Bedankt voor je aandacht en inzet!”

  • “Heel veel dank voor wat u voor mij heeft gedaan. Het mooiste is dat ik op school nu zelf boeken mag kiezen en ik mag naar de masterclass. Bedankt!!!”

Samenwerking met:

Uitgelicht nieuws

ComeniusGGZ Amersfoort is verhuisd

Sinds 2017 zit ComenusGGZ in Amersfoort op de Zielhorsterweg 75. Dit pand deelden wij met PsyMens. Door groei van beide organisaties werd dit pand te klein en is na de zomer van 2019 het pand [...]

Nieuwe naam, nieuwe look!

Comenius heeft een frisse en toekomstgericht nieuwe uitstraling gekregen en gaat verder onder de naam ComeniusGGZ. Frisse kleuren, toegankelijke en heldere informatie en een naam die onze [...]

ComeniusGGZ Bilthoven is verhuisd

ComeniusGGZ Bilthoven is verhuisd! We hebben afscheid genomen van onze locatie aan de Bilderdijklaan, maar blijven binnen Bilthoven. Sinds enige tijd hebben wij onze intrede gedaan aan de [...]

0