divider

Wat is Cognitieve Gedragstherapie (CGT)?

Cognitieve gedragstherapie is een combinatie van cognitieve therapie en gedragstherapie. Het is een actieve vorm van therapie waarbij kinderen en jongeren leren om anders tegen situaties aan te kijken en er ook anders mee leren omgaan. Het idee is dat problemen worden beïnvloed en in stand worden gehouden door iemands gedachten en gedrag. Door dat gedrag en die gedachten te onderzoeken kun je ze ook veranderen wat vervolgens resulteert in afname van de klachten.

Ik wil graag hulp
voor mijn kind

Ik wil graag hulp
voor mijn kind

Voor wie is Cognitieve Gedragstherapie geschikt?

Deze vorm van therapie wordt gebruikt in de behandeling van verschillende zorgvragen en is geschikt voor kinderen en jongeren die last hebben van negatieve gedachten en daardoor ongewenst gedrag vertonen. Zo is cognitieve gedragstherapie onder andere geschikt voor kinderen en jongeren met bijvoorbeeld angstklachten, autisme of somberheid/depressie.

Praktische informatie

Met de juiste verwijsbrief van de huisarts of beschikking van de gemeente wordt de behandeling vergoed.

  • “Jij maakt het verschil. Nogmaals dank dat je onze zoon zo snel én letterlijk én figuurlijk gezien hebt. Door jou hebben we nu een heel andere zomervakantie, we kunnen verder!”

  • “Dankjewel voor het verslag. Wij willen je nogmaals danken voor je positieve en vriendelijke manier van zijn. Daarbij ben ik je nog meer dankbaar dat je ook nog tijd hebt kunnen maken om dit zo snel te kunnen onderzoeken.”

  • “Bedankt voor je aandacht en inzet!”

  • “Heel veel dank voor wat u voor mij heeft gedaan. Het mooiste is dat ik op school nu zelf boeken mag kiezen en ik mag naar de masterclass. Bedankt!!!”

Samenwerking met:

Uitgelicht nieuws