divider

Wat is Cogmed?

De Cogmed Werkgeheugen Training is een wetenschappelijk bewezen methode die door het trainen van het werkgeheugen het concentratievermogen kan verbeteren. De Cogmed Werkgeheugen Training kan onder begeleiding van een coach toegepast worden bij kinderen en volwassenen met concentratieproblemen, ADD, ADHD, burn-out en niet aangeboren hersenletsel (NAH).

Resultaten van de Cogmed Werkgeheugen Training:

  • Betere concentratie
  • Gestructureerd te werk gaan
  • Beter het overzicht kunnen bewaren
  • Belangrijke informatie beter onthouden
  • Beter in staat zijn om afleidingen te negeren

De kracht van Cogmed is dat het programma uit een serie oefeningen bestaat die allemaal specifiek gericht zijn op het verbeteren van het werkgeheugen. Het trainingsprogramma past zich aan, aan het niveau van presteren. De deelnemer wordt continu uitgedaagd om nog beter te presteren en de eigen grenzen te verleggen. Alleen dan zal het brein zich aanpassen en zal het effectief getraind worden.

Voor wie deze Cogmed training geschikt?

De vergoeding van de Cogmed Werkgeheugen Training door de gemeente is afhankelijk van de zorgvraag.

Duur: De training duurt 5 weken lang, waarbij het kind of de jongere 5 dagen per week zijn of haar werkgeheugen traint. Een sessie kan variëren van 15 tot 60 minuten per dag. De oefening worden digitaal aangeboden, maar het kind of de jongere wordt gedurende de gehele training ook bijgestaan door een Cogmed coach. De coach volgt de ontwikkeling van het kind of de jongere via het internet en bespreekt dit wekelijks telefonisch.
Kosten: € 1125,00